Damiaan: Lespakket


Dit lespakket bestaat uit twee delen met daarbij ook didactische aanknopingspunten en suggesties.

Het eerste deel  rond Pater Damiaan schetst een historisch luik dat als inleiding dient op de figuur Pater Damiaan. Eerst wordt een algemeen beeld van de negentiende-eeuwse samenleving geschetst, de leefwereld van Damiaan. Vervolgens wordt dieper ingegaan op Damiaans levensverhaal. Ten slotte wordt dit eerste deel afgesloten met een reflectie over de blijvende betekenis van Pater Damiaan en bekijken we hoe zijn levenswandel een blijvende wegwijzer kan betekenen in ons leven vandaag de dag.

In het tweede deel  wordt gekeken naar de manier waarop Damiaan concreet een voorbeeld en inspiratiebron kan zijn voor jong en oud. Achtereenvolgens worden vier verschillende onderwerpen besproken. Deze onderwerpen vertrekken telkens vanuit een actuele en maatschappelijke vraag of discussie met de figuur van Damiaan als inspiratiebron en blikopener om dieper in te gaan en een nieuwe blik te werpen op deze maatschappelijke kwesties.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
De lat hoog voor talen bevat leermiddelen voor taalvakken en CLIL (zaakvakken in een vreemde taal). Het is mogelijk om op taalvaardigheid te zoeken.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Damiaanmuseum
Organisatie

Ontdek ook