Blended learning in school education : Guidelines

Een kind met een tablet in een thuisomgeving.
Pixabay

Dit document onderzoekt de pedagogische kansen en uitdagingen van een blended learningmodel en belicht de belangrijkste vragen die beleidsmakers en scholen zouden kunnen stellen bij het plannen van blended learning in hun specifieke context.

Blended learning is een flexibel model dat een project of studierichting kan ondersteunen om vooruitgang te boeken, zonder dat docenten en leerlingen te allen tijde in dezelfde fysieke ruimte hoeven te zijn. Het vereist een zorgvuldige afweging van de pedagogische benadering over hoe en wanneer de verschillende omgevingen het best kunnen worden gebruikt voor onafhankelijk onderzoek, gezamenlijk onderzoek, sociale interactie en praktische toepassing.

Goed georganiseerd blended learning kan een aantal voordelen hebben. Het bevat het idee dat studenten niet langer alleen passieve ontvangers van informatie zijn en de leraar is niet de enige facilitator. De periodes op school kunnen de sociale vaardigheden, het welzijn en het gemeenschapsgevoel van de leerlingen verbeteren en meer gepersonaliseerde ondersteuning bieden voor het leren door leerkrachten.
Blended learning is een manier om te evolueren naar een competentiegerichte benadering. Voor leerkrachten maakt blended learning het mogelijk om alle leerlingen te waarderen, onderscheidend en gepersonaliseerd les te geven. De mogelijkheid om leerlingen met specifieke behoeften te ondersteunen door middel van blended learningwas al duidelijk vóór de COVID-19-crisis. 
.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook