Holding Up The Sky: Lesmap


Educatief lespakket naar aanleiding van de documentaire Holding Up The Sky, geregisseerd door Pieter Van Eecke. 

Holding Up The Sky neemt je mee in het kielzog van Davi Kopenawa, de beroemde woordvoerder voor de strijd van de Yanomami uit Brazilië. Deze sjamaan wil de wereld rond trekken om mensen in het westen ervan bewust te maken welke fatale gevolgen hun manier van leven zal hebben: de instorting van de hemel. De sjamanen van de Yanomami waken al duizenden jaren over het evenwicht van alles wat leeft.

Het lespakket gaat dieper in op het belang van het Amazonewoud, de inheemse bevolking en haar geschiedenis, de strijd van Davi en het wankelende ecosysteem.

Naast een informatief luik, analyseren de leerlingen verschillende filmfragmenten en worden ze gemotiveerd om een kritische houding aan te nemen tegenover onze eigen samenleving. Opdrachten helpen de leerling om te reflecteren en zijn eigen mening te formuleren over de thema's van de film (het consumentengedrag van de westerling, onze relatie met de natuur en de exploitatie van grondstoffen die de biodiversiteit vernietigd). 
Tot slot worden er tools aangereikt aan de leerling om zelf actie te ondernemen voor het beschermen van de Yanomami en het regenwoud. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Blue Bird Docs
Organisatie

Ontdek ook