Transformatie in de klas: Lesmateriaal economie met een duurzame en pluralistische aanpak


Het lespakket ‘Transformatie in de klas’ werd ontwikkeld en getest in het kader van een doctoraatsonderzoek en is geschikt voor leerlingen in het 6e jaar secundair onderwijs. Het lesmateriaal is aanvullend en gedeeltelijk ter vervanging van bepaalde hoofdstukken uit het handboek.
Het lespakket bestaat uit twee lesmodules die een transformatieve aanpak hanteren om duurzaamheid en pluralisme te integreren in economieonderwijs.

Module 1 behandelt het evalueren van economische groei als maatstaf voor welvaart en welzijn.
Deze module bestaat uit een handleiding voor de leerkracht, een werkbundel voor de leerlingen, een oplossingssleutel voor de leerkracht en PowerPoints die kunnen worden gebruikt tijdens de les. Het materiaal draagt bij aan het bereiken van eindterm 16.1.10 (eindtermen na modernisering – 3e graad – Specifieke eindtermen Economie). 

Module 2 behandelt het reflecteren over de limieten van de economie en de rol die ze daarin spelen.
Deze module bestaat uit een serious game inclusief handleiding en benodigdheden, een handleiding voor de leerkracht een werkbundel voor de leerlingen, een oplossingssleutel voor de leerkracht en PowerPoints die kunnen worden gebruikt tijdens de les. Het materiaal draagt bij aan het bereiken van eindterm 16.1.11 en 16.1.13 (eindtermen na modernisering – 3e graad – Specifieke eindtermen Economie). 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht, Administratief personeel

Ontdek ook