WISPER vzw

WISPER organiseert artistieke cursussen dans, theater, muziek, fotografie, beeldende kunsten en literatuur voor volwassenen vanaf 18 jaar. Uit alle kunstdisciplines kan je kiezen voor cursussen op je eigen niveau, van absoluut beginner tot eigenzinnig gevorderde amateurkunstenaar.

Daarnaast is er ook het WISPERpro aanbod: cursussen specifiek voor leerkrachten en groepsbegeleiders die regelmatig voor een groep of klas staan. Deze cursussen bieden inspiratie, lesmateriaal en bouwstenen aan iedereen die zijn groep iets wil laten leren van of door een artistieke insteek. 

De WISPER methodiek

WISPER gebruikt een eigen werkmethode voor actieve kunsteducatie die ze heeft ontwikkeld samen met Mooss vzw (actieve kunsteducatie voor kinderen, jongeren en hun begeleiders).

Elke les is samengesteld uit doe-opdrachten. De deelnemers gaan zelf theater spelen, dansen, musiceren, schrijven, filmen, schilderen. Deze oefeningen worden echter heel veilig en geleidelijk opgebouwd, zodat niemand hoeft af te haken.

Het gaat om open opdrachten waarbinnen iedereen de vrijheid heeft om zijn of haar eigen oplossingen te vinden. In alle lessen staan spelplezier en beloning voorop: we vertrekken van de sterke kanten van elke deelnemer. Maar de lesgevers bieden ook haalbaar modelgedrag dat deelnemers inspireert en ze geven waar nodig uitleg en inzicht in de materie.

De WISPER ervaring

Een artistieke leerroute bij WISPER is tegelijk toegankelijk en grondig, prettig en pittig, ondersteunend en uitdagend. Daarvoor zorgen professionele docenten, de eigen groepsmethodiek en de boeiende interactie met andere cursisten.

 

Recentste leermiddelen

Er werden geen leermiddelen gevonden om weer te geven.