Negen vragen in de klas


In 2018 bracht de provincie de knappe publicatie Limburg in 9 vragen uit. Het boek geeft inzicht in de Limburgse geschiedenis aan de hand van negen thema’s. Ze ontwikkelden daarnaast ook een bijhorend educatief pakken.

Om dit educatieve pakket nog beter in te zetten in de lessen op school, werd het pakket verder uitgebreid. Op de nieuwe website Limburg in 9 vragen (www.limburgin9vragen.be) vind je tal van weetjes over de geschiedenis van de provincie. Waarom heet Limburg ’Limburg’ en niet Loon? Wat heeft een midlifecrisis te maken met de Ferrariskaart? En hoe veranderde de vondst van een klein hompje steenkool Midden-Limburg? Op die vragen zoomen we met behulp van toffe animatiefilmpjes (ingesproken door bekende stemmen als Vic De Wachter, Christine Verheyden en Ini Massez) verder in. Deze filmpjes vind je niet enkel op de site, maar op de facebookpagina van Erfgoed Limburg, Vimeo, YouTube en via KlasCement.

In dit artikel krijg je achtergrond bij het pakket en de productie van de filmpjes. Het artikel werd origineel gepubliceerd in "LEF. Durven met Limburgs erfgoed", 2021 jg. 3 nr. 6, p. 6-8.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Kiezen voor STEM bundelt een waaier aan leermiddelen voor technologische en exacte wetenschappen.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook