Boek Hello Ruby leert jongens én meisjes computertaal


Programmeren is voor kinderen hetzelfde als een verfborstel of een elektrische gitaar: gereedschap om fantastische dingen te maken.
Programmeur-auteur Linda Liukas (29) uit Finland, die zelf op de leeftijd van 13 geïnteresseerd raakte in programmeren om... een fansite te kunnen bouwen voor haar grote idool, toenmalig Amerikaans vicepresident Al Gore.

Over het boek

Ruby is een klein meisje met een grote fantasie. In haar wereld kan alles, als ze het maar echt wil. Wanneer haar vader haar vraagt op zoek te gaan naar vijf verborgen edelstenen, gaat Ruby vastberaden op weg en maakt veel nieuwe vrienden: de Sneeuwluipaard, de Vossen, de Pinguïns, de Robots en Django met zijn python.

Terwijl Ruby op avontuur gaat, leer je alles over de principes van programmeren, zoals grote problemen opdelen in kleine, patronen herkennen, stap-voor-stap plannen maken en creatief denken.

Terwijl Ruby op avontuur gaat, leer je alles over de principes van programmeren, zoals grote problemen opdelen in kleine, patronen herkennen, stap-voor-stap plannen maken en creatief denken.

Met heel veel activiteiten, spelletjes en knutselopdrachten! Ga meteen aan de slag, zonder beeldscherm:
* Bouw je eigen computer van papier!
* Leer over patronen, herhalingen en algoritmes!
* Verzin je eigen computertaal!

Een spannend en avontuurlijk verhaal dat jonge lezers vanaf 5 jaar digitale vaardigheden bijbrengt en creatieve oplossingen leert zoeken. Kinderen die dat kunnen, hebben de wereld aan hun voeten! Maar ook volwassenen kunnen er van leren...
 

Isbn: 9789057124624 · hardcover - 112p. · prijs: € 17.95
uitgeverij: Nieuwezijds
Het boek wordt in België verdeeld door EPO

 

Linda Liukas

Linda Liukas (°1986) is programmeur, verhalenverteller en illustrator uit Finland. Ze wil haar liefde voor programmeren overbrengen, en dat is volgens haar allesbehalve alleen voor mannen. Zo richtte ze Rails Girls op, een wereldwijde community die meisjes en vrouwen leert programmeren. In België zijn er de workshops van Rail Girls Brussel. Linda studeerde aan de Aalto University in Helsinki en aan Stanford University.

Te verkrijgen

  • Het materiaal wordt naar jou opgestuurd na bestelling.

Kosten

  • Kopen:
    prijs: € 17.95

Productinformatie

Productiejaar: 2016

Katrien Van Damme
Andere functie
Dit is een openbaar leermiddel dat je zonder aanmelden kan bekijken.
Om dit leermiddel favoriet te maken, een score te geven of er op te reageren, meld je eerst aan.
Reactie toegevoegd. Herlaad de pagina om je reactie te bekijken.