Talenten huttenavontuur: Workshop


Vogels en andere dieren maken hun eigen nest. Een plekje waar ze zich veilig en thuis voelen.
Ook wij kunnen ons eigen plekje ontdekken waar we ons thuis voelen. Je kan dit plekje letterlijk in de vorm van een hut maken, maar iedereen van ons heeft ook een eigen stil plekje in zichzelf. Wanneer je dit ontdekt, kan je altijd en overal tot rust komen. Hiervoor gaan we ontdekking naar je talenten en hoe je kan ontspannen.

Als leerkracht ga je per twee aan de slag om een eigen hut (met takken en doeken) te maken. Hierdoor krijgt elk koppel inzicht in hoe zij samenwerken en wie welke talenten heeft ingezet tijdens het bouwen. We maken ook tijd om bij de andere groepen op bezoek te gaan en te leren van elkaar.

Als leerkracht ervaar je zo de kracht van de methodiek huttenbouwen. Kinderen kunnen hiermee heel wat vaardigheden oefenen wanneer ze per twee/drie een eigen hut met takken en doeken bouwen. Zo ontdekken ze hun talenten, werken ze samen en oefenen ze hun taalvaardigheid. Hun technisch en ruimtelijk inzicht, hun motoriek en sociale vaardigheden worden aangesproken. Het bos en de natuur laat hen verwonderen en ze komen tot rust. Ze nemen verantwoordelijkheid en zijn gedreven door de voordelen die het vrije spel hen biedt. Ze nemen initiatief en kunnen opgaan in hun fantasie. Zelf ontdekken ze hun eigen plekje binnen de groep en leren ze grenzen aangeven en respecteren.

Leerkrachten die de opleiding Talentenfluisteraar hebben gevolgd, kunnen dit extra inzetten.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Andere functie