Circulair en passief bouwen: Arbeidsmarkt- en dubbele finaliteit


Als specialist in duurzaam, klimaatbestendig bouwen ontwikkelt Pixii cursusmateriaal over circulair en passief bouwen voor arbeidsmarkt- en dubbele finaliteit.

Dit materiaal vormt een aanvulling op het standaardlessenpakket. Het lessenpakket zorgt dat onze toekomstige bouwprofessionals mee zijn met de trends die nu al de bouwwereld transformeren. Met deze cursus beantwoorden we aan de vraag van leerkrachten uit het A- en D/A-finaliteit en vanuit de STEM-vakken. De bouwsector is volop in transitie. Maar het gaat nog heel traag. De nieuwe lichting bouwprofessionals komt nog steeds uit bouwopleidingen die te veel gericht zijn op klassiek bouwen. We willen echter dat de nieuwe generatie bouwprofessionals met een nieuwe bril naar bouwen kijkt. De bouwwereld staat er voor gekend star te zijn en vasthoudend aan gekende technieken.

Duurzamer bouwen is essentieel om de klimaatdoelen te halen. Circulariteit is daarin een belangrijke hefboom. Materialen en bouwelementen zijn dan demonteerbaar en herbruikbaar en vertegenwoordigen een reële waarde in een afvalarme, meer circulaire economie. Voor het bestaande patrimonium moet men de voordelen van urban mining inzien: welke kwaliteiten hebben de materialen en hoe zijn deze nog inzetbaar na sloop?

In de komende maanden zal Pixii met partners samenzitten om het lesmateriaal te ontwikkelen. De lessen zullen interactief zijn, met herkenbare voorbeelden afgestemd op de belevingswereld van de doelgroep. Leerkrachten zullen eenvoudig de koppeling kunnen maken met eigen lesmateriaal op maat van hun leer- en lesdoelen en het pedagogisch project van de school.

De aangereikte bouwprincipes zullen aansluiten op het grotere geheel van duurzaam, klimaatbestendig bouwen. Leerkrachten zullen eenvoudig de koppeling kunnen maken met eigen lesmateriaal op maat van hun leer- en lesdoelen en het pedagogisch project van de school. We kunnen methodes en materialen rijk illustreren en toelichten vanuit onze eigen praktische ervaring. Geen droge theorie, maar feiten en goede praktijken afkomstig van ervaren vakmensen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Pixii
Organisatie

Ontdek ook