Leerling met specifieke noden laten participeren aan het aanbod in de klas

leerlingen met en zonder beperkingen
Bachelorproef Kimberley Oosterhof

'Hoe kan ik ervoor zorgen dat de leerling met specifieke noden uit mijn stageklas binnen zijn mogelijkheden maximaal kan participeren aan het aanbod in de klas?'

"Hoe kan ik ervoor zorgen dat de leerling met specifieke noden uit mijn stageklas binnen zijn mogelijkheden maximaal kan participeren aan het aanbod in de klas?"
Sinds de invoering van het M-decreet merkt men dat men voor heel wat leerlingen onvoldoende tegemoet kan komen aan hun specifieke noden. Het is dan ook een hele uitdaging om leerlingen met specifieke zorgbehoeften toch zo volwaardig mogelijk te laten deelnemen aan het klasgebeuren. Ik heb het regulier aanbod aangepast zodat mijn specifieke zorgleerling toch kan participeren aan het leren en leven in de klas.

Deze bachelorproef van Kimberley Oosterhof wordt door PXL Education gedeeld in het kader van een project waarbij we bachelorproeven van studenten lerarenopleiding vlotter beschikbaar willen maken voor leerkrachten in de praktijk. Alle bachelorproeven kan je hier raadplegen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Klara Leekens
Leerkracht

Ontdek ook

Bekijk alle