ECO-thuis: Navorming op vraag


Een project over isoleren en duurzame energie, bestaande uit een inleidende les en twee thema’s: isolatie en licht.

De inleidende les laat de leerlingen kritisch nadenken over de klimaatopwarming en de uitdagingen waar we als mens voor staan. Door het kijken van filmpjes, een interactieve schoolplaat en hun eigen voorkennis worden de kinderen geactiveerd om na te denken over mogelijke oplossingen waartoe de mens kan bijdragen.

In het thema isolatie ontwerpen de kinderen het prototype van een BEN-woning. Hierbij wordt onderzocht welke materialen een huis goed isoleren (ontwerpend en onderzoekend leren). Wat is beter; dubbel of enkel glas? Welk materiaal is het meest geschikt om de binnenmuren van een huis te isoleren? De leerlingen testen het binnen dit thema allemaal uit.

Het thema licht leert de kinderen om licht optimaal te gebruiken. Hoe kunnen we met één lichtstraal de ruimte meer verlichten? Gebruiken we best donkere of lichte verf op de muren? Kan je een lichtstraal met een spiegel verplaatsen? Hoe werkt zonne-energie? Als kers op de taart passen ze het geleerde toe op hun prototype. Op welke manieren kunnen we ons huis duurzaam verlichten?

Je kan er als leerkracht voor kiezen om beide thema’s te doen, of maar één van de twee. De inleidende les van 50 min. zul je wel altijd nodig hebben om het thema in te leiden.


ECO-thuis

Plaats en data

  • tot (op aanvraag)
  • provincie Vlaams-Brabant (België)
Kies passende professionalisering: lees de kijkwijzer.

Kosten

€385 voor een halve dag (max. 3u) voor min. vijf en max. zeven deelnemers. Andere combinaties van tijd en aantal zijn mogelijk.

Uitgebreide info over de voorwaarden en prijs: https://brightbib.be/categorie/projecten/navorming-op-maat
Brightlab
Organisatie
Dit is een openbaar leermiddel dat je zonder aanmelden kan bekijken.
Om dit leermiddel favoriet te maken, een score te geven of er op te reageren, meld je eerst aan.
Reactie toegevoegd. Herlaad de pagina om je reactie te bekijken.