Wereldburgerschapseducatie heeft als doel kinderen en jongeren op te voeden tot kritische en verantwoordelijke burgers die zich bewust zijn van het belang van internationale solidariteit en die actief en geëngageerd bijdragen tot een meer rechtvaardige wereld.

 

  

CONTACT

 

Om jongeren tot actieve wereldburgers op te voeden is het belangrijk om jongeren in de lessen in contact te brengen met belangrijke wereldse thema’s en om hen actief bij de (brede) schoolwerking te betrekken. Op die manier krijgen ze de kans om zich al doende voor te bereiden op een veelzijdig leven in onze glokale samenleving.
Daarom delen we enerzijds per thema onze favoriete digitale leermiddelen (knoppen links). Anderzijds geven we ook suggesties hoe je op school een rijk wereldburgerschapsklimaat kan creëren (‘samen school maken’, knoppen rechts).

Op de pagina leermiddelen vind je een nog uitgebreider aanbod inzake wereldburgerschap. Via de zoekfuncties kan je daar onbeperkt zoeken naar het voor jou meest geschikte leermiddel. Wil je dat jouw eigen leermiddel op deze pagina vindbaar is? Voeg dan het trefwoord 'wereldburgerschap' toe. Hierdoor zal het automatisch op die pagina verschijnen.

                         THEMA'S                           IN DE KLAS

 

SAMEN  SCHOOL MAKEN

Democratie & burgerzin Diversiteit en interculturaliteit    
Duurzame ontwikkeling Mensenrechten    
Migratie Sociale rechtvaardigheid    
Vrede en conflict Wereldeconomie en consumptie    

Hieronder vind je onze verfijnde keuze aan leermiddelen over specifieke landen en/of regio’s (De Wereld Rond’), over de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (The Global Goals) alsook geschikt lesmateriaal in het kader van de najaarscampagne van 11.11.11. 

De wereld rond