Wereldburgerschapseducatie heeft als doel kinderen en jongeren op te voeden tot kritische en verantwoordelijke burgers die zich bewust zijn van het belang van internationale solidariteit en die actief en geëngageerd bijdragen tot een meer rechtvaardige wereld.

 

  
CONTACT

Op de pagina leermiddelen verzamelt Kleur Bekennen voor jou online lesmateriaal om aan de slag te gaan met de diverse thema’s van wereldburgerschapseducatie. Inspireer zelf ook andere leerkrachten om aan wereldburgerschap te werken: voeg het trefwoord 'wereldburgerschap' toe aan jouw eigen leermiddel en het verschijnt automatisch in deze databank.

Ben je op zoek naar fysiek materiaal (educatieve spelen, lesmappen, koffers, DVD’s…)? Dit ontleen je gratis in de Kleur Bekennen documentatiecentra
.

Hieronder vind je onze favoriete digitale leermiddelen per thema.
Bij de selectie besteden we aandacht aan beeldvorming, of het leermiddel afgestemd is op de doelgroep en of de verschillende leerdimensies (hoofd-hart-handen) aan bod komen. 

THEMA'S
IN DE KLAS

 

SAMEN
SCHOOL
MAKEN

Democratie & burgerzin Diversiteit en interculturaliteit    
Duurzame ontwikkeling Mensenrechten  
Migratie Sociale rechtvaardigheid    
Vrede en conflict Wereldeconomie en consumptie  

Hieronder vind je onze keuze aan leermiddelen over specifieke landen en/of regio’s (De Wereld Rond’), over de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (The Global Goals) en geschikt lesmateriaal in het kader van de najaarscampagne van 11.11.11. 

De wereld rond