Stardust : Nasa's comet sample return mission

Dat wetenschappers het de moeite vinden om kometen te bestuderen, bewijst deze website. De NASA richtte een speciale website op met als centrale thema kometen. STARDUST, gelanceerd vanuit Cape Canaveral in 1997, is de eerste Amerikaanse ruimtevaartmissie gewijd aan de exploratie van kometen en de eerst onbemande missie die tot doel heeft om onbekend materiaal van zo'n komeet mee naar aarde te nemen.

Via de website komen we meer te weten over de materie waaruit zo'n komeet is opgebouwd. Daarnaast komen we via het opvangen van een monster interstellair stof uit ons zonnestelsel meer te weten over de opbouw van zonnestelsels in het algemeen. Op deze manier krijgen we ook meer inzicht over de evolutie van de zon, de planeten er rond en mogelijk ook over het ontstaan van het leven zelf.

Aan de hand van films Stardust theaters en Stardust animations leer je alles over deze missie. Bovendien is er een webcam voorzien Live From Johnson Space Center waar je de wetenschappers aan het werk kunt zien.

Dan Micu
Leerkracht, ICT-coördinator

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
aso 2e, 3e graad
kso 3e graad
tso 2e, 3e graad
Aardrijkskunde
Info
Website
Gepubliceerd: 14-09-2007
Nummer: 1383
Categorie
Informatieve site
Trefwoorden
CLILCLIL EngelskomeetNASAruimtevaartStardusttalen