Jongerenparticipatie: Lespakket


Ben je een leerkracht die werkt rond participatie, burgerschap of gewoon graag aan de slag wil gaan met de boeiende meningen van je leerlingen? De Vlaamse Scholierenkoepel (VSK) en Vlaamse Jeugdraad (VJR) stelden een (online) lessenpakket samen dat helemaal in het teken van jongerenparticipatie staat.

Op school leren jongeren een mening vormen, leren ze in gesprek en in debat gaan met elkaar. Ze maken kennis met andere visies en leren compromissen sluiten. Verschillende scholen zijn, onder andere in het kader van het vak Burgerschap, op zoek naar concrete handvaten om jongerenparticipatie, debat en meningen aan bod te laten komen in de klas. Met dit lessenpakket willen we daar een duidelijke aanzet toe geven vanuit het DNA van jongeren zelf, met thema’s waar ze vaak mee bezig zijn.

Daarom stellen we een gratis lessenpakket ter beschikking voor alle leerkrachten secundair onderwijs in Vlaanderen en Brussel. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Op de projectpagina van BeGlobal vind je leermiddelen rond wereldburgerschap. Je kan er o.m. selecteren op thema’s in de klas.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook