Migratie, diversiteit en mediawijsheid: Digitale leeromgeving


Komen de thema’s migratie, diversiteit en mediawijsheid soms aan bod in je klas? Zoek je ondersteuning? Other Talk–Teaching Migration biedt jou als leerkracht een gratis digitale leeromgeving met kennis, praktisch tips en educatief materiaal rond deze thema’s. Stel vragen aan experts en ontvang een certificaat!

De leeromgeving werd in 2022 ontwikkeld op basis van de resultaten van een  nodenanalyse en focusgroepen met huidige leerkrachten secundair onderwijs. De vijf leerlijnen (migratie – mediawijs – identiteit – in de klas – in dialoog) zijn zo opgebouwd dat je eerst concrete kennis verwerft, gebaseerd om empirische data. Erna komen praktische tips en interactieve lesmethoden aan bod waarmee je aan de slag kan binnen en buiten het klaslokaal. Wie zich graag nog meer verdiept, vindt op het einde van elke leerlijn een verzameling van kwalitatieve achtergrondinformatie. Alles is op eigen tempo te ontdekken. Je kan een persoonlijk certificaat krijgen als je een leerlijn doorlopen hebt en je kan vragen stellen aan andere deelnemers of experten via een veilige chat. 

Voor de inhoud van de leerlijnen werd zowel nieuw materiaal ontwikkeld als gebruik gemaakt van bestaand (educatief) materiaal. Dit in samenwerking met experten en deskundige organisaties.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Op de projectpagina van BeGlobal vind je leermiddelen rond wereldburgerschap. Je kan er o.m. selecteren op thema’s in de klas.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Caritas-International
Organisatie

Ontdek ook