Young Plato: Educatief pakket


Dit is een educatief pakket van Blue Bird Docs naar aanleiding van de documentaire Young Plato van Neasa Ní Chianáin en Declan McGrath.

De film illustreert op unieke wijze dat het haalbaar is om met jonge kinderen te filosoferen en hun empathisch vermogen daarmee te versterken. Op school bespreken de kinderen openlijk hun angsten met elkaar. Samen onderzoeken ze wat emoties zijn, hoe deze emoties werken en denken ze kritisch na over grote samenlevingsvraagstukken.

Het lespakket biedt handvaten en oefeningen aan om al filosoferend met kinderen aan de slag te gaan. We willen iedereen die betrokken is bij de opvoeding van kinderen warm maken om met hen te filosoferen over grote levensvragen. Dat kan in de klas, op de speelplaats, in de auto of thuis aan de keukentafel!

De inhoud van dit pakket richt zich in de eerste plaats op kinderen uit de lagere school, maar zowel de handleiding over de methode als de meeste denkoefeningen en vragen zijn ook perfect bruikbaar voor jongeren uit de secundaire school. De methodiek kan ook perfect worden toegepast bij volwassenen. Ten slotte geven we ook enkele leestips mee voor wie zich verder wil verdiepen in deze methode.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Blue Bird Docs
Organisatie

Ontdek ook