Wormpje in de knoop: Leerstoornissen bespreekbaar maken in de klas en in therapie


Eva Maassen heeft samen met het Eureka-team de gevoelens die leerlingen met leerstoornissen ervaren uitgetekend. Dit deed ze vanuit haar eigen ervaringen, want ze is zelf oud-leerling van Eureka. Gevoelens van eenzaamheid, stress bij huiswerk, worstelen met de tijd …

Het is voor leerlingen met leerstoornissen belangrijk om deze gevoelens te bespreken alvorens er negatieve gedachten komen. Met de gevoelskaarten maakt Eureka het mogelijk om op een laagdrempelige manier het gesprek te starten.

Tijdens deze studiedag kom je meer te weten welke gevoelens je best bespreekt, hoe je dit aanpakt en waar je als coach of therapeut het verschil maakt.
Eureka toont je hoe je met de leerlingen het gesprek kan starten, individueel en in groep.

Bij de inschrijving kan je kiezen of je graag de gedrukte versie van de gevoelskaarten ontvangt of de digitale versie. Zo kan je achteraf meteen aan de slag.

Na aankoop krijg je 90 dagen toegang tot de cursus. Je kan vrij kijken wanneer je wil. De login is persoonlijk en niet overdraagbaar.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Deze deelsite verzamelt leermiddelen om te werken met leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften en geeft inspirerende collecties om aan de slag te gaan met diversiteit.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Eureka Leuven
Organisatie