De Klankmakerij


De voorbije maanden werd het voormalige F-Experience Museum in het prachtige Heuvelland omgetoverd tot De Klankmakerij. Aan de hand van doe-opdrachten en klankspelen ga je met elkaar in competitie. Wie alle etappes van de Klankmakerij heeft doorlopen, verzamelt onderweg punten, experimenteert met klank en doet allerlei weetjes op. Zo kom je meer te weten over (folk)muziek, haar instrumenten, geschiedenis, festivals en meer. Vanaf het begin van de zomervakantie 2021 kan je deze indoor attractie bezoeken. Een ideale, laagdrempelige uitstap voor scholen.

Naast De Klankmakerij staat er een speelse, gevarieerde keuze voor schoolgroepen klaar. Zowel natuur, avontuur, cultuur als muziek komt aan bod! Een namiddag ‘Afrikaanse Show’, ‘Afval: daar zit muziek in’, poppentheater… Telkens aangepast aan de leeftijd en in overeenstemming met de leerplannen. 

TIP: Mits gebruik van een frisdrank kunnen schoolgroepen in het Eetcafé picknicken. De verschillende zalen zijn geschikt voor een inleiding, les of reflectiemoment. Bussen kunnen terecht op de grote, gratis parking.

Ontdek de schooltarieven & schooluitstappen van De Klankmakerij via http://experience.festivaldranouter.be/

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
De Klankmakerij
Organisatie