Audiovisuele bouwoefening op Het Archief voor Onderwijs (met stappenplannen): Werkvorm


Op Het Archief voor Onderwijs vind je niet enkel audiovisueel materiaal voor in je lessen, maar je kan er ook opdrachten aanmaken en zo filmpjes en audiofragmenten delen met je leerlingen secundair. Maar wist je dat je je leerlingen ook zelf collecties kan laten bouwen als oefening? Zij zoeken en verzamelen zelfstandig audiovisueel materiaal op het platform, met onze stappenplannen als hulpmiddel.

Hoe werkt het?

Deel op het platform een gepersonaliseerde bouwoefening met je leerlingen, bijvoorbeeld als bronnenonderzoek voor andere taak, of als losstaande opdracht. Je kan een deadline instellen, en via het platform eenvoudig de resultaten van je leerlingen bekijken. Download de stappenplannen voor leerlingen om hen extra houvast te bieden bij het zoeken en selecteren van de filmpjes en audiofragmenten.

Collecties bouwen uit een kwalitatief aanbod

Het materiaal van Het Archief voor Onderwijs is voorgeselecteerd door leerkrachten, en sluit aan op de minimumdoelen en sleutelcompetenties. Bovendien kunnen je leerlingen filteren op zaken als aanbieder en publicatiedatum, en zelf fragmenten bijknippen. Zo leren ze dus niet alleen zoeken naar kwalitatieve bronnen, maar die ook te compileren tot een coherent audiovisueel verhaal om eventueel te presenteren in de klas.

Ontdek alles over bouwoefeningen maken op Het Archief voor Onderwijs >

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook