Hoe (gratis) technologie je leerling kan ondersteunen bij lezen en spellen: Webinar


Technologie heeft de kracht om leerervaringen te veranderen, ook voor leerlingen met lees- en spellingmoeilijkheden. Nu elk kind toegang heeft tot een digitaal apparaat op school, liggen er talloze kansen om technologie te gebruiken als een krachtig hulpmiddel voor inclusief onderwijs en om het zelfvertrouwen van leerlingen te versterken.

Dit is wat je kunt verwachten van dit webinar:

  • Ontdek hoe technologie de leerervaringen van leerlingen met hardnekkige lees- en spellingmoeilijkheden, zoals leerlingen met dyslexie, DCD, verstandelijke beperking en anderstalige nieuwkomers, kan verrijken.
  • Leer over het principe van Universal Design for Learning, een benadering die leren voor iedereen toegankelijk maakt.
  • Leer technologische tools kennen die lezen en spellen ondersteunen, zoals tools die webteksten voorlezen, spraak naar tekst omzetten, spelling controleren of die een tekst vereenvoudigd weergeven voor een betere leesbaarheid.
  • Krijg hands-on kennis over tools die direct beschikbaar zijn op je toestel of die eenvoudig en gratis te installeren zijn.

Ben je klaar om het verschil te maken in het onderwijs en je leerlingen te versterken met technologie? Schrijf je in voor deze inspiratiesessie en pas deze technologieën meteen toe in je dagelijkse (klas)praktijk.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Deze deelsite verzamelt leermiddelen om te werken met leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften en geeft inspirerende collecties om aan de slag te gaan met diversiteit.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Modem
Organisatie