Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Relationele en seksuele vorming jongeren

Jongen en meisje
Pimento

Jongeren die een degelijke relationele en seksuele vorming krijgen, maken zelfbewustere keuzes, lopen minder risico op onder andere soa’s en seksueel grensoverschrijdend gedrag (als slachtoffer of als pleger) én zijn gelukkiger in hun relaties. Redenen te over dus om dit onderwerp bespreekbaar te maken.

Voor tieners valt er over relaties en seksualiteit heel wat te vragen en te weten. Maar er is nog meer te verkennen, te voelen, te bespreken en af te tasten.

Aan de hand van beproefde, ervaringsgerichte werkvormen zoals discussiespelen en stellinggesprekken brengen we de feiten en ficties van het thema dicht bij de leefwereld van jongeren. We vertrekken steeds vanuit wat er leeft bij de groep.

Op aanvraag leggen we de nadruk op 1 of meerdere aspecten van relaties en seksualiteit: blij zijn met je lijf, verliefdheid, seksuele ontwikkeling, genderdiversiteit, emoties leren herkennen en uitspreken, grenzen stellen en respecteren, seksueel overdraagbare aandoeningen en voorbehoedsmiddelen, ...

Elke deelnemer krijgt een exemplaar van Beddengoed, vol info en opdrachten rond relaties, weerbaarheid, lichaam, soa's, voorbehoedsmiddelen en seksualiteit. Dit boekje kan je achteraf nog gebruiken in de klas.

Pimento geeft jaarlijks relationele en seksuele vorming aan 8000 Vlaamse jongeren en wordt regelmatig als expert gevraagd in de media.

Op zoek naar degelijke invulling van de 'relatiedag' of 'gezondheidsdag'? Dan is er maar 1 adres!

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Pimento
Organisatie

Ontdek ook