Amai!: Kaartspel artificiële intelligentie


Probeer als eerste een slimme AI-oplossing te bouwen zoals een slimme koelkast, een voedingscoach of een afvalsorteerhulp. Dat doe je door de juiste kaarten te verzamelen. En let op dat je systeem niet crasht!

Het spel zit eenvoudig in elkaar met simpele regels en is geschikt voor jong en oud, thuis of in de klas. De kaarten bevatten leuke afbeeldingen en spelers hoeven niet alle AI-termen te begrijpen om het spel te kunnen spelen. Wie wel graag meer te weten komt over AI, kan de beschrijvingen bij de afbeeldingen lezen.

Het kaartspel werd ontwikkeld door het project amai!, een samenwerking tussen Kenniscentrum Data & Maatschappij en Kenniscentrum Scivil. amai! wil burgers betrekken bij de ontwikkeling van artificiële intelligentie door hen samen te brengen met domein- en AI-experts rond actuele thema’s: klimaat & milieu, mobiliteit, gezondheid en werk.

Het kaartspel werd ontwikkeld i.s.m. spelontwikkelaar Pilipili Games en grafisch bureau Buro Knal en kan gespeeld worden met twee tot vijf spelers.

Hoe bestel je het spel?

Je kan het spel bestellen via de webshop van BrightBib of van de Vrije Universiteit Brussel. Je kan het ook digitaal downloaden en zelf afprinten (zie sectie Bestel op deze webpagina).

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?

Ontdek ook